CO-CREATION AND PLAY

PrintFUGLDAL 1FUGLDAL 3Ombygning og indretning af nedslidt atriumgård hos Børnehuset Fuglsang i Ry skaber glæde og rum til herlig leg.

Det er ren kommune 3.0.

Sådan lyder skudsmålet på den forvandling, der er sket i Børnehuset Fuglsang i Ry.

Her har forældre og institutionens personale selv taget ansvar for at ombygge, renovere og nyindrette en 100 kvadratmeter stor atriumgård til lege- og aktivitetsrum for børnene.

Helt usædvanligt er projektet gennemført af forældre og personale helt fra ide til udførelse – og i øvrigt uden ekstrabevillinger fra kommunen.

Det er en af forældrene, Maria Kirk Mikkelsen, der er mor til to børn i Fugldal, som er idekvinde og ildsjæl til projektet.

“Jeg har brugt min faglighed som designer til at tegne et nyt fællesrum og grafisk identitet i co-creation med forældre og personale. Men vigtigst er den kapacitet, vi som forældre har aktiveret for faktisk at kunne realisere dette fantastiske projekt,” lyder det fra Maria Kirk Mikkelsen.

Børnehusets leder, Kirsten Hvillum, var straks med på ideen, da hun hørte om ideen.

“Det var et forfærdeligt rum at komme ind i uden vægge og ganske nedslidt. Her kunne børnene ikke andet end løbe rundt,” husker Kirsten Hvillum.

Maria Kirk Mikkelsen, de øvrige forældre og institutionens personale diskuterede krav og ønsker til det nye rum på flere møder. Derefter gik man i gang med frivillig hjælp fra forældre, ligesom institutionen har fået malearbejdet udført af elever fra Teknisk skole i Silkeborg.   FUGLDAL 2 Print

Gem